Over onze

Dirigenten

Dick-Jan Veerbeek

Sinds september 2023 is Dick-Jan Veerbeek werkzaam bij Fanfarecombinatie Pr. Juliana-Concordia, als dirigent van het A-orkest en als 2e docent van de koperblaasleerlingen.

Dick-Jan werd geboren in het Achterhoekse plaatsje Dinxperlo. Na de eerste muzikale grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de plaatselijke fanfare “Psalm 150”, die behoort tot de Nederlandse toporkesten.

Na zijn middelbare school vertrok Dick-Jan naar Amsterdam om daar aan het Sweelinck Conservatorium te gaan studeren. Hij studeerde daar Hoorn bij Jacob Slagter (destijds solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) en HAFABRA-directie bij Danny Oosterman (dirigent van o.a. het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en tal van top-amateur-blaasorkesten).Tijdens zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium speelde Dick-Jan in veel gerenommeerde blaasorkesten: Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Amsterdams Blazers Collectief, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Fanfare Crescendo Nieuweveen, het Gelders Fanfare Orkest en vele andere.

Als docent en dirigent was hij verbonden aan de volgende verenigingen : Harmonie La Bona Futura te Poortugaal, Muziekvereniging Divertimento te Kudelstaart , Harmonie Zieuwent-Mariënvelde, Harmonie Sursum Corda te Aalsmeer, Brassband Concordia Vinkeveen, Brassband Harp&Luit Vuren, Fanfare Nos Jungit Apollo Sint-Oedenrode en Muziekvereniging Flora Aalsmeer.

Op dit moment is Dick-Jan, naast werkzaam te zijn bij onze vereniging, dirigent bij Door Eensgezindheid Heukelum, Symphonia Hoogblokland en TAVENU Schoonhoven.

Jurgen van Nijnatten

Jurgen van Nijnatten speelt al vanaf zijn zevende trompet. Hij heeft van zijn hobby uiteindelijk ook zijn beroep kunnen maken. Hij heeft namelijk de studie trompet gevolgd aan het conservatorium van Tilburg bij Radko Berka en Toon de Gouw. Sinds 1996 speelt hij regelmatig met Guus Meeuwis mee en heeft hij in verschillende militaire orkesten gespeeld, zoals het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht, de drumfanfare van de luchtmacht en het Trompettenkorps Koninklijke Marechaussee. Daarnaast speelt hij nog in bands en is dirigent van een big-band fanfare en een showkorps. 

Jurgen van Nijnatten is in oktober 2016 gestart als koperdocent bij de vereniging. Gedurende dat jaar heeft hij veel van de leden verder opgeleid in de muziek en is hij een prettige leraar gebleken. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor de leden die geen les meer hebben: Jurgen geeft enkele keren per jaar namelijk ook master classes. Tijdens die lessen geeft hij aan de leden eenmalige lessen waarin de leden zelf kunnen aangeven waar ze meer over willen weten. Jurgen observeert hun muzikaliteit en geeft feedback. 

Vanaf september 2017 is hij naast het docentschap ook begonnen als dirigent van het opleidingsorkest Désibel.

Opgericht

muzikanten

leden

leerlingen

Kom in contact

Locatie: Middelkampseweg 12, Gameren

E-mail: info@juliana-concordia.nl