Onze

Repetities

Iedere maandagavond repeteren we van 19.30 uur tot 21.45 uur in ons muziekgebouw.

 Het opleidingsorkest repeteert iedere dinsdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur.

Opgericht

muzikanten

leden

leerlingen

Kom in contact

Locatie: Middelkampseweg 12, Gameren

E-mail: info@juliana-concordia.nl

Fanfare DES Hedel

Het A-orkest van DES staat sinds februari 2019 onder leiding van Kobus Verheij. Het A-orkest van DES is een moderne fanfare en geeft diverse podiumconcerten per jaar binnen en buiten Hedel.Naast deze concerten zijn de muzikanten ook actief bij de activiteiten in het dorp, deze optredens zijn in ensemble vorm of in een samengesteld orkest uit heel onze vereniging.Muzikanten die in het A-orkest mee willen spelen hebben minimaal het B-niveau. Hiermee kan het A-orkest heel diverse optredens verzorgen van een regulier concert tot concours en natuurlijk ons jaarlijks decemberconcert. Tijdens het decemberconcert wordt het Gelre’s End in thema omgebouwd tot concertzaal en wordt een avondvullend programma gegeven. Onze bezoekers kennen dit concert als een gezellig cultureel avondje uit. Mooie muziek samen met vrienden en kennissen.

Fanfarecombinatie Prinses Juliana-concordia

Fanfarecombinatie Prinses Juliana-Concordia is ontstaan door het samenvoegen van twee verenigingen in 1969: Prinses Juliana uit Gameren en Concordia uit Nederhemert. Sindsdien is de combinatie flink gegroeid. Zo telt het huidige ledenaantal nu ongeveer 70 actieve leden waarvan 60 muzikanten meespelen in het A-orkest.

De opleiding van onze leerlingen wordt volledig verzorgd binnen de eigen vereniging met vakdocenten. Daarnaast heeft de vereniging  een eigen opleidingsorkest, genaamd Désibel. Bij Désibel krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en vooral het plezier te beleven aan het samen muziek maken.

Vandaag zit het orkest in een bijzondere opstelling. 18 oud leden zitten tussen het A-orkest en doen mee met dit concert. Zij hebben de afgelopen maand hun instrument weer opgepakt en hard gerepeteerd. 

'

't Hèmerts Visserskoor

Hèmerts Visserskoor is een gezellige club zingende mannen uit de mooie Bommelerwaard.  De invloed van het water is overal merkbaar in het afwisselende landschap van kronkelende dijken, boeiende uiterwaarden en karakteristieke dorpjes en kastelen. De thuishaven van het koor is het dorp Nederhemert, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas. Het koor is in oktober 2006 opgericht, uit een initiatief van een tweetal zanglustige Hèmertse mannen, met als doel: lekker samen en vooral met plezier te zingen. Voor de muzikale begeleiding kan een beroep worden gedaan op twee accordeonisten, een gitarist en een drummer.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Baijense. Het koor beschikt over een uitgebreid en afwisselend repertoire van vissers, zeemans- en shantyliederen. De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Het koor heeft sinds de oprichting tal van mooie optredens verzorgd, zowel in eigen regio als ook ver daarbuiten. Zo heeft het koor optredens verzorgd bij het Muzikaal Bootwateren op Ameland, bij Europort Maritime - Ahoy Rotterdam, en tijdens Sail de Ruyter Vlissingen. Deze optredens worden steevast enthousiast door het publiek ontvangen. 't Hèmerts Visserskoor verzorgt ondermeer optredens in bejaarden- en verzorgingshuizen, op dorpsfeesten, nautische evenementen, festivals en bij andere speciale gebeurtenissen. Het koor heeft twee cd's uitgebracht: "Tabé ik kies weer zee" en "Ver van alles".